top of page

Jens-Antonio Schyth Brøndum, født i Guatemala city, opvokset i Colorado, USA, og siden 2010 bosat i København. Jens’ trænning i ballet i USA (2001-2010) blev fundamentet for hans passion for dans samt hans professionelle karriere. I 2015 blev Jens uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i København med en BA i Moderne dans og koreografi. Siden har Jens arbejdede i Danmark og Europa.

Jens er grundlægger og kunstnerisk leder af det moderne dansekompagni DeLeónCompany, der blev Reumert nomineret som Årets Danseforestilling for “Ocean of our Motion”. Sammen med kunstneriske producent og danser, Stina Strange, har kompagniet skabt dynamiske, fysisk og poetiske værker siden 2018.

Jens har koreograferet et hav af musikvideoer og medvirket i adskillige teater og danseforestillinger, reklamer mm. Herunder bla. Uppercut Danse Teater, Den Kongelige Opera, Christopher, Alex Vargas, Medina, Ea Kaya, Fitness World mm. Jens har også danset i SitaOstheimerCompany (Berlin, 2015-2020), som har optrådt med forestillingen “MOLINO” og “US” på flere internationale scener i Europa, samt Daegu, Sydkorea mfl.

Undervisning har været en stor del af Jens’ personlige rejse igennem dansen. I en tidlig alder fik Jens muligheden for at undervise på de mange københavnske danseskoler og uddannelser. Her har Jens været med til at uddanne seks årgange hos Danseuddannelsen ved Sara Gaardbo og Copenhagen Contemporary Dance School. Derudover har Jens siden 2015 været en fast del af Gaardbodans’ aftenskole og Talentundervisning. Jens’ tætte samarbejde med Anja Gaardbo, har været med til at skabe hans egen tilgang til undervisning.

I Jens’ timer kan elever i alle aldre og niveau forvente en enorm passion for dansen og dens mange facetter. Han lægger stor vægt på at skabe et frirum for eleverne hvor der er plads til passion, fejl, sved og fantasi, og hvor ønsket om at gøre dansen større bliver fremhævet. Jens ønsker at tydeliggøre de blokeringer, både fysiske og mentale, som dannes igennem livet, for at kunne arbejde med dem i dansen, istedet for imod dem. Recycle of all Energy og det vi lærer igennem at fejle, er blevet en stor del af Jens’ timer. Alt dette tilsammen for at skabe undervisning som potentielt rækker udover den sædvanlige dansetime.

Movement class Beskrivelse:
Det organiske flow i kroppen bliver brugt som et startpunkt. Improvisationsteknikker lægger fundamentet til at lege med fantasi, detaljer og uendelig fysiske muligheder. Med stor inspiration fra Jens’ kontinuerlige arbejde hos SitaOstheimerCompany tager han dig med ind i et unikt univers. Alt vil blive samlet i arbejdet med en frase, som understreger multi-detaljer, personligt sprog, performance og frihed. 

bottom of page